Která konvice je ta pravá?

Nabízíme konvice skleněné, určené pro louhování nápojů. Tento typ nesmí přijít do přímého styku s varnou plochou. Oproti tomu konvice nerezové, jsou určené k ohřevu vody na sporáku, vařiči nebo indukční plotýnce. U nás naleznete i keramické konvice na čaj a kávu. Barevná keramika ve veselých barvách prozáří každou kuchyň, popřípadě ozdobí jídelnu. 

Jak fungují konvice na kávu s filtrem 

V naší nabídce máme také konvice na kávu s filtračním pístem. Fungují tak, že se do konvice připraví káva, zalije se horkou vodou a zamíchá. Poté filtr přitlačíme ke dnu, aby se sedlina oddělila od lahodného nápoje. Připravenou kávu můžete servírovat do sklenic nebo hrnečků.

Proč si vybrat u nás?

Pár rad, jak připravit jedinečný šálek zeleného a černého čaje nebo kávy

Vždy používejte čerstvě natočenou vodu, převařená voda nevytvoří kvalitní základ. Konvici mírně ohřejte a vypláchněte proudem teplé vody, tak zajistíte lepší proces luhování. Při zalívání nápoje vždy dodržujte doporučenou teplotu vody. U černého čaje 100 C, u zeleného 80 C (necháme 2-3 minuty vychladnout), u kávy 90 C (doba chladnutí 1,5 minuty). U čajů dodržujte dobu luhování 30 vteřin – 7 minut. Odborníci tvrdí, že by se zelený čaj neměl sladit, chutný je prý černý čaj s mlékem nebo citrónem.